Hotline: +420 511 189 990info@frigomat.cz

Čokoládové fontány

Čokoládová fontána – ozdoba sváteční tabule

Lidé na večírcích a oslavách rádi mlsají a rádi se baví. Čokoládová fontána svým způsobem zábavu právě s mlsáním spojuje – namáčení kousků ovoce nebo dalších pochutin do roztopené čokolády, která se v kaskádách přelévá hladká jako samet, útočí postupně na téměř všechny smysly.

Pro dokonalý zážitek ovšem nestačí jen výborně fungující fontána na čokoládu, důležitý je i výběr správné suroviny pro výrobu čokolády. Kdo se rozhodne na čokoládě šetřit, může zjistit, že nedosáhnul na kaskádě správného sametového závoje, čokoláda voní vším, jen ne kakaem a chutná ošizeně.

Prvotřídní belgickou čokoládu, která je vyráběna přímo pro čokoládové fontány, můžete vybrat zde, v oddělení Čokoláda – suroviny.

Pro pár lidí stačí čokoládová fontána Premier

Dvě úrovně kaskády a tělo z velké části vyrobené z tvrdého lesklého plastu, to je charakteristika řady Premier, určené pro domácí použití. Na party možná neohromíte, ale v rodinném kruhu vypadá skvěle. Vynikající chuť horké čokolády na kouscích jahod, jablek, nebo čehokoliv, co vás napadne, stěží jinde dostanete výhodněji.

Pro luxusní raut – čokoládová fontána CF730

Zcela jiná kategorie jsou profesionální čokoládové fontány z nerezu a s výkonnou vyhřívanou nádobou. Nejen že díky celonerezovému provedení vyhovují přísným požadavkům na odolnost a snadné mytí, ale pracují s větším objemem čokolády a obslouží třeba i 150 lidí na jedno naplnění.

Co do čokoládové fontány namáčet

Ve většině případů uvidíte fontánu na čokoládu v kombinaci s mísami nakrájeného ovoce. Chuť čerstvého ovoce se dobře mísí s hořkou, smetanovou i bílou čokoládou. Zkusit můžete ovšem i želé nebo marshmallow, experimentovat lze i se slanými jídly, pokud je libo. Do čokoládové fontány na čokoládu ovšem nepatří drobivé věci, jako sušenky nebo oplatky. Čerpadlo zajišťující pomalou cirkulaci čokolády mezi nádobou a kaskádou by se mohlo ucpat.

FacebookYoutube