Hotline: +420 511 189 990info@frigomat.cz

Orientační matematická kalkulace nákladů na výrobu horké čokolády

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů)

Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů).

Kalkulace nákladů na horkou čokoládu (instantní čokoláda CESK)

  • 1 sáček 600g (125,- Kč) + 2 litry vody = 125 Kč / cca 2,6 litru = 48 Kč /litr, 48 Kč litr / 1 dcl = 4,8 Kč 1 dcl (26 ks porcí o 100 ml nebo 17 ks (1,5 dcl))

Cena za 2dcl čokolády se pohybuje cca od 25,- do 40,- Kč bez DPH

t1

Kalkulace nákladů na horkou čokoládu (pravé čokoládové pecičky - Belgická čokoláda Callebaut) 

  • 1 sáček 2500g = 999,- Kč = 400 Kč / kg, 400 Kč kg / 100g = 40 Kč
  • Ředění od 5g/100ml až 50g/100ml 20g čokolády (8,- Kč) / 100ml mléka (2,- Kč) = cca 120ml/10,- Kč (125ks porcí/120ml) Cena za pravou čokoládu se pohybuje od 250,- do 1000,- za 1kg.

Cena za 2dcl čokolády se pohybuje cca od 30,- do 50,- Kč bez DPH

t2

  • Prodejní sezóna horké čokolády trvá od poloviny září do konce března (6-7 měsíců)
  • Tento model je pouze orientační. Náklady spojené s výrobou je nutné, aby každý doplnil dle vlastních parametrů. Uvedené ceny surovin jsou bez DPH.

Prohlédněte si nabídku strojů na čokoládu zde na Frigomat.cz nebo v kategorii výrobníky čokolády na Cesk.cz

FacebookYoutube