23/05/2017
- Hlavní strana
- > Poradna
- > Články o gastronomii
Odborné články
21/10/2016
Orientační matematická kalkulace nákladů na výrobu horké čokolády
Čokoláda se cenově liší podle její kvality a nabízeného sortimentu. Většina těchto produktů lze různě kombinovat, např. instantní čokoláda + voda/mléko, pravá čokoláda + voda/mléko a nebo v obou případech lze použít dochucovací složky jako např. alkohol, med apod. (dle vašich nápadů)26/07/2016
Zmrzlina – velký průvodce smetanovým potěšením
První zmrzlina, podobná té naší, uviděla světlo světa teprve v 10. století. Arabové tehdy hodovali na ovocem ochucené zmrzlině, kterou jako první připravovali z mléka. Do té doby se zmrzlina podobala spíše sorbettu, složeného ze sněhu, který Peršané dochucovali hroznovou šťávou. Vynález kopečkové...31/05/2016
Jak ušetřit při pořízení zmrzlinového stroje? Nikdy neslevujte na kvalitě!
Zvažujete pronájem zmrzlinového stroje jako alternativu drahé koupě nového výrobníku? Vsaďte raději na repasované a bazarové zmrzlinové stroje od osvědčených výrobců.27/05/2016
Frigomat Wi-manager - stroje na točenou zmrzlinu plně pod kontrolou!

8/02/2016
KURZ RAW dezerty

4/02/2016
Možnosti výrobníků ledové tříště
Léto tady bude co nevidět, lidé zamíří k vodě nebo posedět s přáteli do restaurace a opět dostanou chuť na ledové osvěžení. Kromě nápojů a zmrzliny se jako provozovatel gastronomického podniku neobejdete bez výrobníku ledové tříště. Jenže jak vybrat ten správný? Rádi Vám poradíme a pomůžeme s&nbs...8/01/2016
Vitríny – základ vaší obchodní strategie

19/10/2015
Orientujete se v novém nařízení EU 517/2014 o fluorovaných skleníkových plynech?
Cílem nového Nařízení je snížit emise fluorovaných skleníkových plynů do konce roku 2030 o celé dvě třetiny oproti roku 2014. Nejzásadnější novinkou je bezesporu stanovení povinností provozovatelů zařízení na základě množství chladiva uvedeného v tunách ekvivalentu CO2 - jednou z nich je i kontro...11/07/2015
Na zmrzlinové konferenci jsem ochutnala pórkovou zmrzlinu s lososem!
